04:32:28 24.04.2024
Stiri

Noi ÎNVINUIRI la adresa procurorului general: „Nu înțeleg care este politica de cadre a lui Stoianoglo. Cei cu probleme rămân, iar cei care au condus urmăriri penale în dosare complicate și sensibile politic pleacă?”

Politică 24.01.2020 11:59 Vizualizări3479 Autor: Ziarul National
Noi ÎNVINUIRI la adresa procurorului general: „Nu înțeleg care este politica de cadre a lui Stoianoglo. Cei cu probleme rămân, iar cei care au condus urmăriri penale în dosare complicate și sensibile politic pleacă?”


Procurorul general Alexandru Stoianoglo este învinuit că păstrează în procuratură oamenii care ar avea probleme de integritate, în schimb nu încearcă să promoveze și să păstreze procurori care au condus dosare complicate și sensibile.

„Din Procuratura Anticorupție pleacă un procuror despre care presa spune că a instrumentat cauza penală împotriva fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță (cel ce a pus punctul final pe anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău în 2018) și dosarul „Metalferos”, în care erau stabilite prejudicii de peste 200 de milioane de lei. Se numește Eugeniu Rurac. Nu se știe dacă a fost „rugat” să plece. Dar, cel mai probabil, nimeni nu l-a rugat să rămână”, menționează deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Citește și: Adjunctul procurorului general, care ar avea o AVERE IMPRESIONANTĂ, se justifică, iar Stoianoglo cere Autorității Naționale de Integritate să verifice cum și-a agonisit acesta bunurile

Parlamentarul a făcut o paralelă dintre procurorul plecat din sistem și adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, care ar avea probleme de integritate.

„Pe de altă parte, procurorul general insistă să-l păstreze pe unul dintre adjuncții săi despre care tot presa spune că nu și-a declarat o afacere de milioane (deși era obligat conform legii s-o facă). A redirecționat cazul către Autoritatea Națională de Integritate. Asta chiar dacă, reieșind din cele descrise în investigația publicată pe anticoruptie.md, se putea verifica cel puțin dacă nu există elemente constitutive ale infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Prin urmare, eu totuși nu înțeleg care este politica de cadre a domnului Alexandru Stoianoglo. Cei cu probleme rămân în procuratură, iar cei care au condus urmăriri penale în dosare complicate și sensibile politic pleacă? Cu așa abordare poți oare face ordine în procuratură? Întrebările sunt, desigur, retorice, or răspunsul nu poate fi decât negativ”, afirmă acesta.

Deputatul mai speră că Stoianoglo îl va contrazice prin acțiunile pe care urmează să le întreprindă.

„Am mai spus-o – activitatea procurorului general se poate aprecia doar în funcție de progresul sau lipsa acestuia în dosarele de rezonanță aflate pe rol și de integritatea sau lipsa acesteia în cazul oamenilor pe care îi promovezi în funcții. Simplele declarații că vrei sau că vei face nu sunt suficiente și nici chiar productive. Deocamdată, din păcate, doar asta am văzut/auzit. Mai așteptăm?!”, conchide Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md