03:38:26 19.04.2024
Stiri

„Șahmatistul” Dodon are un VIS - să ajungă la Paris! Victor Chirilă: „O eventuală invitare a lui Dodon în vizită oficială în Franța va fi o mare DEZAMĂGIRE pentru electoratul proeuropean”

Politică 24.01.2020 12:15 Vizualizări2117 Autor: Ziarul National
„Șahmatistul” Dodon are un VIS - să ajungă la Paris! Victor Chirilă: „O eventuală invitare a lui Dodon în vizită oficială în Franța va fi o mare DEZAMĂGIRE pentru electoratul proeuropean”


„Șahmatistul are un mare vis - să ajungă la Paris”, concluzionează expertul pe probleme de politică externă, Victor Chirilă, după ce a analizat postările de pe Facebook ale președintelui Igor Dodon, care și-a făcut selfie, pe coridoare, cu mai mulți șefi de state la Ierusalim, unde participă la Forumul Mondial în memoria victimelor Holocaustului.

Una dintre pozele postate de Dodon pe Facebook îl înfățișează pe șeful statului salutându-se cu președintele francez Emmanuel Macron, pe care primul l-a invitat să vină la Chișinău.

„Dodon are un mare și tainic vis - să ajungă la Paris, unde să fie primit cu toate onorurile, la Palatul Elysee, de către președintele Franței, Emmanuel Macron. Astfel, el dorește să spargă izolarea sa diplomatica în marile capitale europene, să se legitimeze atât în Occident, cât și acasă în falsa postură de politician echilibrat, iluminat și modern, capabil să împace capra și lupul, Europa și Rusia. Pentru a-și vedea visul împlinit, el nu pierde nicio ocazie de-a se linguși pe lângă Emmanuel Macron pe coridoarele forurilor internationale, unde mai este invitat ca lăturaș de umplutură”, susține Chirilă.

CITIȚI și VIDEO // Președintele Dodon se laudă cu peste 20 de „întrevederi bilaterale” la Ierusalim. A făcut și un FILM pentru moldoveni: „În realitate, fiind INDEZIRABIL în marile capitale europene, Dodon a ajuns un banal VÂNĂTOR DE SELFIE...”

În opinia expertului, Dodon ar miza mult pe apropierea ruso-franceză „tot mai evidentă” în ultimul timp și, în special, pe bunele și caldele relații ale lui Putin cu Macron.

„Deși șansele ca Dodon să fie invitat la Paris de președintele Emmanuel Macron, în următoarele luni, par a fi minime acum, ele nu trebuie deloc neglijate de partidele proeuropene, precum și de către partenerii noștri europeni. O eventuală invitare a lui Dodon în vizită oficială la Paris, în condițiile mimării reformelor și parcursului european de către el și Guvernul său și, nu în ultimul rând, în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, care vor decide soarta republicii pentru următorii ani, va fi, fără exagerare, o mare dezamagire pentru electoratul proeuropean. Sper mult că prietenii noștri francezi înțeleg bine acest lucru”, a încheiat Victor Chirilă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md