Universitatea Tehnică a Moldovei va oferi suport IT pentru crearea serviciilor digitalizate la Primăria Chișinău

utm primaria

Universitatea Tehnica a Moldovei salută și împărtășește decizia Primăriei Chișinău în scopul transparentizării proceselor, astfel ca toate serviciile oferite cetățenilor să fie digitalizate, pentru a elimina factorul corupțional, dar și pentru reducerea costurilor.

În acest scop, astăzi, prorectorul UTM, Dinu Țurcanu, a avut o ședință cu Corneliu Iațco, consilier în cadrul Cabinetului Primarului General și Viorica Sudacevschi, șefă la Departamentul Informatică și Ingineria Sistemelor, UTM Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, unde s-a discutat despre proiecte avantajoase, în primul rând pentru municipalitate și pentru locuitorii orașului.

Astfel, UTM va interveni cu suport pe domeniul IT în crearea serviciilor digitalizate din cadrul primăriei. De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a ajuns la concluzia de creare a unui grup de experți, format din reprezentanți IT ai universității și funcționari ai Primăriei Chișinău, în scopul inițierii de proiecte comune de dezvoltare, precum și expertizare/consultanță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente