‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA interzice importul de păsări și subproduse de la acestea provenite din regiunea Vinița,...

ANSA interzice importul de păsări și subproduse de la acestea provenite din regiunea Vinița, Ucraina

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

UPDATE: În rezultatul apariției unui focar de gripă aviară înalt patogenă (tipul A subtipul H5) în regiunea Vinița, Ucraina , ANSA restricționează temporar importul păsărilor de curte, a păsărilor ținute în captivitate sau a altor păsări, precum și al produselor și subproduselor obținute de la acestea, provenite din regiunea Vinița, Ucraina.

În baza Ordinul nr. 29 din 24 ianuarie 2020 Cu privire la aplicarea măsurilor speciale de protecție împotriva introducerii și răspândirii gripei aviare pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu data de 24.01.2020 nu vor fi admise pentru import mărfurile specificate provenite din regiunea Vinnița, Ucraina.

Astfel, agenții economici importatori  vor depune o cerere  referitoare la intenția de import a mărfurilor specificate în pct. 1 al prezentului Ordin, nu mai târziu cu 5 zile lucrătoare la ghișeul unic ANSA ([email protected]) pentru analiza situației epizootice.

Aproape 108,7 mii de păsări de la două întreprinderi din regiunea Vinița, Ucraina au fost sacrificate după ce a fost depistat un focar de gripă aviară. Despre aceasta a comunicat Serviciul de Stat pentru Alimente și Băuturi din regiunea Vinița, scrie Agroportal.ua.

Astfel, 108,14 mii de capete de la întreprinderea individuală „Hutor” și altele 544 de păsări  de la SRL „Nemirov-Podolye” au fost sacrificate.

„La 24 ianuarie, s-a finalizat dezinfectarea unei camere în care au fost ținute păsările și s-au început lucrările de curățare și dezinfectare a altora”.

În plus, 15 grupuri de lucru au efectuat controale în sectorul individual. Alte cazuri nu au fost depistate.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›