Ion Ceban a cerut conducerii S.A. Apă Canal să se mute de luni la Stația de Epurare, în caz contrar să își dea demisia

Primarul general, Ion Ceban, a cerut conducerii S.A. Apă Canal să se mute de luni la Stația de Epurare, în caz contrar să își dea demisia. Declarațiile a fost făcută în cadrul unei inspecții la Stația de Epurare. Edilul a constat că din cele 80 la sută din lucrările programate, doar 25% au fost îndeplinite.

Foto: UNIMEDIA

„Firmele câștigătoare, două la număr, au fost alese dintr-o listă de 15 companii, participante la licitație. Consorțiul câștigător, PASSAVANT ENERGY & ENVIRONMENT GmbH & LUDWIG PFEIFFER Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. KG, urmau să efectueze lucrări de peste 24 de milioane de euro în decurs de 900 de zile, iar luna limită este iulie 2020.

În prezent reprezentanții companiilor nu au putut spune clar 3 motive, de ce lucrările nu au fost realizate în termen.

Astfel, am cerut conducerii S.A. Apă Canal Chișinău și responsabililor de proiectul de reabilitare a Stației de Epurare să se mute de luni să lucreze la Stație sau, în caz contrar dacă nu se descurcă, să își de-a demisia.

Poate așa se vor mișca lucrurile mai repede. Că din birourile din centrul orașului poate nu se vede situația?

În paralel am cerut, ca în termen de 2 săptămâni, să îmi fie prezentate toate lucrurile ce țin de activitatea laboratorului.

Vara nu este departe iar aceste companii au tupeul să ceară 3mln. de euro supra cost pentru ceea ce se întâmplă aici.

Totodată, tot astăzi am dispus ca pe teritoriul Stației de Epurare vor fi instalate camere de supraveghere pentru a o monitorizare maximă a celor petrecute pe teritoriu în viitorul apropiat”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

În același timp, companiile responsabile spun că cea mai mare probleme este lipsa angajaților. Din cei 120 de angajați de care are nevoie, doar 60 sunt angajați și mai sunt nevoie de 60 de persoane. Responsabilii au mai adăugat că moldovenii nu sunt dornici să se angajeze, astfel, au încercat să aducă personal calificat din alte țări, însă nu le-au fost date permis de ședere și de muncă pe teritoriul țării.


Pub