Mihail Druță nu va candida din partea Platformei DA la alegerile parlamentare din circumscripția Hîncești: „Participarea mea a devenit contraproductivă și inadmisibilă”

„Am tras concluzia că participarea mea în calitate de candidat la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hîncești, a devenit contraproductivă și inadmisibilă”. Declarația aparține lui Mihail Druță în contextul în care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-a înaintat propriul candidat la acest scrutin.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, Mihail Druță spune că l-a anunțat pe Andrei Năstase despre decizia luată de a nu candida doar din partea Platformei DA.

„Ar fi un pas necugetat cu urmări electorale dezastruoase, atât la Hîncești, în primăvară, cât și în întreaga republică, spre sfârșitul anului. Liderul PPDA m-a asigurat că împărtășește această abordare, subliniind că „Platforma DA a militat, luptat și muncit în permanență pentru unitate în interes național, nu în interesul unui partid sau personaj politic”, a scris Mihail Druță pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Druță a recomandat celor de la PAS ca să comunice cu Platforma DA în vederea unui candidat comun în cadrul alegerilor parlamentare din circumscripția Hîncești.

„Am primit asigurări că PAS este deschis pentru consultări. Potrivit informațiilor de care dispun, consultările în cauză au avut loc cu mare întârziere și nu au dat rezultatul scontat”, susține Druță.

Amintim că Andrei Năstase a declarat că la data de 24 ianuarie Platforma DA va avea o decizie finală privind candidatul ce-l va susține sau înainta în cadrul acestui scrutin.

Alegerile parlamentare noi în circumscripția Hîncești vor avea loc la data de 15 martie 2020.

Funcția de deputat a rămas vacantă după ce Alexandru Botnari, ales deputat în circumscripţia nr. 38, şi-a dat demisia din funcție. Acesta a ales să revină în funcția de primar al orașului Hîncești, mandat pe care l-a câștigat la alegerile locale generale din toamnă.


Pub