Dodon s-a văzut cu Iohannis în Israel. Ce i-a sugerat președintele moldovean omologului său român

Președintele țării, Igor Dodon, s-a întâlnit cu omologul său român, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale la Ierusalim, unde a fost invitat de șeful statului Israel, Reuven Rivlin, pentru a participa la Forumul Mondial în memoria victimelor Holocaustului.

Foto: facebook.com/dodon.igor

Igor Dodon a relatat, în cadrul unei totalizări a discuțiilor cu oficialii de rang înalt ai altor țări, și despre „schimbul de opinii”, cu președintele României, Klaus Iohannis.

„Nu a fost o discuție planificată. Am făcut o trecere în revistă a ceea ce se întâmplă în Republica Moldova după căderea ultimului Guvern și instaurarea noului Guvern. Reiterez, consider că frații noștri de peste Prut sunt partenerii strategici ai Republicii Moldova. În acest an, în aprilie, vom celebra 10 ani de la semnarea acordului de parteneriat strategic cu România. I-am sugerat domnului președinte că ar fi binevenit să organizăm niște evenimente împreună, la nivel de conducere a țării. Repet, avem relații excelente între țările noastre, care trebuiesc aprofundate pe toate dimensiunile, și economic, și social. Avem mai multe proiecte care trebuie să fie implementate”, a punctat șeful statului.

Igor Dodon a menționat și despre discuțiile pe care le-a purtat cu omologii săi din alte state - Germania, Franța, Italia, Austria - precum și cu actualul priministru al Israelului, dar și despre faptul că speră să facă un schimb de opinii și cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Amintim că acum câteva zile, Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de Guvernul de la Chișinău și a declarat că atât timp cât acesta nu arată că este determinat să își reformeze instituțiile și să urmeze un parcurs european, România va continua doar proiectele care sprijină direct cetățenii din Republica Moldova.

Și ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a declarat că autorităţile române vor fi foarte atente cu cine vor lucra în Republica Moldova.


Pub