Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mihail Druță nu va candida…

Mihail Druță nu va candida la alegerile din 15 martie din partea Platformei DA

Mihail Druță, potențialul candidat anunțat anterior de Platforma DA, anunță că nu va participa la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești.

Într-o declarație publicată pe pagina sa de Facebook, el menționează că și-a dorit să participe la alegeri „doar în calitate de candidat comun al PPDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni politice unioniste”.

Druță notează că, după ce PAS și unele formațiuni unioniste și-au desemnat candidații, a conchis că participarea sa „a devenit contraproductivă și inadmisibilă”.

„Fac apel către liderii Blocului electoral Unirea, Partidului Unității Naționale și Partidului Liberal Democrat să analizeze onest și temeinic situația din circumscripția electorală uninominală nr. 38, Hâncești, inclusiv rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și ale celor locale din 20 octombrie 2019, în vederea identificării și susținerii unui candidat comun cu șanse electorale reale, nu imaginare. Îndemn prietenii mei și toți concetățenii să dea dovadă de înțelegere față de poziția mea privind alegerile de la Hîncești și să manifeste respect față de PPDA, PAS, precum și formațiunile politice unioniste, care-și aduc aportul lor prețios la combaterea corupției și a altor fenomene negative din societate și promovarea valorilor naționale și democratice. Consider că unirea tuturor forțelor patriotice și pro-europene într-un torent electoral puternic este vitală în acest an electoral. Alegerile de la Hîncești de la începutul primăverii vor constitui o luptă de avangardă a alegerilor prezidențiale de la sfârșitul anului. Dezbinarea înseamnă înfrângerea fiecăruia, căci va favoriza rămânerea la putere a regimul socialist antinațional și anti-european al președintelui Igor Dodon. Unirea va aduce victoria comună și va contribui la promovarea vectorului european și realizarea idealurilor și năzuințelor naționale”, a transmis Mihail Druță.

Anterior, PAS și PPDA s-au îndemnat reciproc privind susținerea candidatului desemnat.

Până în prezent, în cursă a fost înregistrat doar candidatul înaintat de Partidul Democrat din Moldova, Ion Mereuță.

De asemenea, Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe Olesea Stamate, Partidul Unității Naționale – pe Vlad Țurcanu, blocului electoral UNIREA – pe Dorin Chirtoacă și Partidul ,,Șor” – pe Vitalie Balinschi.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38 vor avea loc la 15 martie.