Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

23 Ian. 2020 / 15:23

Când vor începe negocierile cu Rusia, privind acordarea creditului de jumătate de milion de euro

Ministrul Finanţelor, Sergiu Puşcuţa urmează să aibă o întâlnire cu omologul său din Rusia, Anton Siluanov, pentru a discuta detaliile privind acordarea creditului în sumă de 500 de milioane euro, Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunţat preşedintele Igor Dodon, într-un filmuleţ video plasat pe Facebook, realizat în Israel, unde participă la Forumul Mondial al Holocaustului.

„În zilele următoare, ministrul Finanţelor al Republicii Moldova urmează să aibă o întâlnire cu ministrul Finanţelor al Federaţiei Ruse, pentru a pune la punct toate detaliile cu creditul despre care am convenit cu preşedintele Putin, la sfârşitul anului trecut”, a spus Igor Dodon.

La finele lunii noiembrie ale anului trecut, premierul Ion Chicu, în urma unei vizite de lucru efectuate la Moscova, a anunţat că partea rusească urmează să acorde Republicii Moldova un credit de jumătate de milion de euro, pentru implementarea unor proiecte de infrastructură, o mare parte din ei fiind redirecţionaţi pentru reconstrucţia drumurilor din Republica Moldova. Deocamdată, nu este cert dacă aceşti bani vor ajunge în Republica Moldova, urmând ca părţile să discute şi să negocieze condiţiile de creditare.

Comentarii