13:57:20 29.03.2024
Stiri

Adjunctul procurorului general, care ar avea o AVERE IMPRESIONANTĂ, se justifică, iar Stoianoglo cere Autorității Naționale de Integritate să verifice cum și-a agonisit acesta bunurile

Social 23.01.2020 09:47 Vizualizări1724 Autor: Ziarul National
Adjunctul procurorului general, care ar avea o AVERE IMPRESIONANTĂ, se justifică, iar Stoianoglo cere Autorității Naționale de Integritate să verifice cum și-a agonisit acesta bunurile Captură


Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, insistă că nu ar avea o avere impresionantă, așa cum searată într-o investigație realizată de portalul anticorupție.md. Adjunctul lui Alexandru Stoianoglo continuă să afirme că toate proprietățile i-ar aparține tatălui pensionar și fratelui său. Procurorul general Alexandru Stoianoglo a citit explicațiile lui Popov și a trimis toate materialele către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), care urmează să stabilească cum și-a agonisit procurorul averea.

Potrivit Procuraturii Generale, Popov insistă în raportul său asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilelor „Hyundai Santa Fe”, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui. Adjunctul procurorului general mai spune că anumite contribuții au avut și socrii dumnealui, iar toate mijloacele financiare investite sunt de proveniență legală, ce pot fi confirmate.

Acesta mai spune că părinții săi nu au 100 de hectare, ci 20 ha de livadă. Ruslan Popov a mai adăugat că maică-sa a muncit și muncește de peste 15 ani în Italia, având venituri legale. Tot în Italia ar fi stabilit cu traiul de peste zece ani și fratele său. Anume fratele și familia sa ar fi investit cei mai mulți bani în afacerea de la Mileștii Mici. Banii au mai provenit, spune Ruslan Popov, din vinderea unor imobile.

Referitor la proprietățile sale, agonisite inclusiv de părinții soției, Ruslan Popov afirmă că socrii săi au locuit și muncit toată viața în Ucraina (Ismail), unde au avut o afacere în domeniul cultivării și comercializării legumelor. Aceștia s-au mutat cu traiul în R. Moldova de mai bine de cinci ani, unde și-au construit o casă separată.

Concomitent, Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea dânsului și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care afectează confortul dânșilor și ar putea determina atragerea lor la răspundere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md