17:20:39 16.04.2024
Stiri

Investitorii „Air Moldova” atestă PRESIUNI POLITICE mari asupra companiei și cer ca acestea să fie încetate

Economie 23.01.2020 11:18 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National
Investitorii „Air Moldova” atestă PRESIUNI POLITICE mari asupra companiei și cer ca acestea să fie încetate


Investitorii de la „Air Moldova” infirmă învinuirile că nu și-ar respecta angajamentele investiționale, iar această poziție a fost prezentată în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 21 ianuarie 2020. Mai mult, investitorii atestă presiuni politice mari asupra companiei și cer ca acestea să înceteze.

„O perioadă îndelungată de timp compania aeriană „Air Moldova” nu a comentat situația creată în urma privatizării întreprinderii, dar și-a desfășurat activitatea indiferent de presiunile continue din partea instituțiilor politice și a organelor de anchetă. În pofida multiplelor învinuiri, care aveau ca scop formarea unei imagini negative, investitorii „Civil Aviation Group” și colectivul „Air Moldova” au continuat să lucreze în beneficiul companiei și al pasagerilor”, se arată într-un comunicat de presă al companiei aeriene.

Sursa citată precizează că punerea sub sechestru a capitalului statutar și a activelor companiei a afectat negativ implementarea planului de dezvoltare în continuare a „Air Moldova”.

„Atacurile din partea structurilor de stat continuă să creeze un climat investițional neprielnic și pun în dificultate dezvoltarea companiei aeriene. Totodată, statul nu și-a îndeplinit obligațiunile asumate cu privire la majorarea capitalului statutar cu 151 milioane lei.

Fondatorii „Civil Aviation Group” au achitat peste 80% din datoriile companiei de stat „Air Moldova”. Pe lângă datoriile de bază au fost achitate chiar și penalitățile și procentele pentru datoriile față de întreprinderile de stat „Moldatsa”, „Autoritatea Aeronautică Civilă”și Serviciul Fiscal, în valoare de 24 milioane de lei, care nu erau prevăzute în contractul de privatizare. Investitorii au redus semnificativ datoriile față de partenerii externi și, de asemenea, au restructurat datoriile existente” punctează investitorii companiei.

În pofida acestor condiții, compania aeriană „Air Moldova” își realizează activitatea operațională fără devieri, iar ca priorități rămân securitatea zborurilor și confortul pasagerilor în conformitate cu cerințele internaționale, fapt confirmat prin investițiile în valoare de 181 milioane lei în anul 2019, se arată în comunicatul de presă.

„În cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, din 21 ianuarie 2020, directorul general al „Air Moldova” a prezentat poziția investitorilor de a continua realizarea planului investițional, în cazul în care vor înceta atacurile din partea statului”, mai spun fondatorii „Civil Aviation Group”, care speră într-un dialog constructiv cu autoritățile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md