Vox Populi: Poliția nu face nimic după omorul produs în Costești. Satul este terorizat în continuare

by D M
Distribuiti mai departe...

Oamenii din Costești spun că poliția nu face nimic după omorul produs în localitatea lor, iar ei se culcă și acum cu frica-n sân, pentru că satul este terorizat în continuare de indivizi care dictează regula. Mărturisirile oamenilor se găsesc într-un  filmuleț video postat de membrul Partidului Nostru Chișinău, Ilian Cașu, pe pagina sa de Facebook.

“Nu lucrează polițistul de sector. Nu muncește. Noi știm mai multe. Mai multe se aud despre el”, spune o femeie.

“Aici, în sat e îmbibată narcotica și bandiții. Numai anul ăsta, trei băieți au murit din cauza drogurilor”, povestește în afara camerei video un bărbat.

“Ei (polițiștii) țineau “crîșa” la copii ăștia. Au închis un dosar, al doilea, al treilea, al patrulea. Pe ei îi iau la lucru la ei (polițiști) acasă, dar nu trebuie să se facă așa. E o problemă”, afirmă un alt localnic, care, la fel, a refuzat să fie filmat.

“Ei de mult trebuia să fie închiși, pentru că acolo în dealul cela au intrat anul trecut din casă în casă și nu au fost luați”, povestește o localnică.

“S-a întâmplat pentru că la noi poliția nu lucrează, să umble noaptea să-i strângă. Ei de câte ori au fost chemați aici, dar nu s-a făcut dreptate. De mult trebuia să-i strângă, dar i-au lăsat până s-a ajuns că l-au omorât pe bietul băiat”, spune o altă femeie.

Și Ilian Cașu afirmă că de escaladarea situația criminogene se face vinovată în primul rând poliția.

“Situația criminogenă este alarmantă, iar poliția ca instituție în RM nu își face datoria. De vină sunt organele poliției care au acoperit acești criminali și iată s-a ajuns, din păcate, la un omor”, afirmă Ilian Cașu.

Omorul din Costești: poliția nu întreprinde nimic

Omorul din Costești: poliția nu întreprinde nimicУбийство в Костештах: полиция продолжает бездействовать____________________________________________________В новогоднюю ночь Дмитрий Жомир был жестоко избит несколькими односельчанами. Инцидент был зафиксирован камерами наблюдения. Пострадавший был доставлен в скорую помощь в тяжелом состоянии. 5 января 2020 года Дмитрий скончался. Обвинение было предъявлено двоим задержанным. Им вменяют хулиганизм и нанесение тяжких телесных повреждений, повлекших за собой смерть. 13 января жители села Костешты собрались на акцию протеста перед зданием полиции с требованием восстановления справедливости.

Опубликовано Ilian Cașu Четверг, 23 января 2020 г.

Amintim că Dumitru Jomir din Costești a fost omorât în bătaie de doi indivizi din sat, chiar în noaptea de Revelion. Oamenii din localitate spun că ucigașii de mult trebuia să stea în spatele gratiilor pentru diferite infracțiuni, dar pentru că ar fi protejați de sectoristul din sat, s-au aflat la libertate, până în seara în care i-au luat viața lui Dumitru. Tânărul de numai 21 de ani s-a stins pe patul de spital, după cinci zile în care s-a aflat în comă. Rudele spun că fața acestuia era pur și simplu desfigurată din cauza loviturilor. Și mai grav e că cel puțin zece oameni au fost spectatori ai momentului de o violență sălbatică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...