Beijingul anulează festivităţile de Anul Nou chinezesc din cauza epidemiei virale

by D M
Distribuiti mai departe...

Oraşul Beijing a anunţat joi anularea foarte popularelor festivităţi prevăzute cu ocazia Anului Nou chinezesc, din cauza epidemiei virale soldate cu 17 morţi în China, relatează AFP.

Oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia noului coronavirus, a fost plasat miercuri în carantină. Plecarea trenurilor şi avioanelor din acest oraş cu 11 milioane de locuitori a fost oprită joi.

Autorităţile chineze au decis să plaseze în carantină un al doilea oraş, Huanggang, situat la 70 de kilometri est de Wuhan, începând de joi seara (ora locală).

Concediul de Anul Nou, de o săptămână, începe vineri.

Locuitorii Beijingului se adună de obicei, cu această ocazie, cu sutele de mii în parcuri, pentru a asista la dansurile tradiţionale ale leului şi dragonului.

La Hong Kong, autorităţile au anunţat că două tabere, ocupate de obicei de persoane aflate în vacanţă, urmează să fie folosite în vederea izolării cazurilor suspecte în aşteptarea rezultatului testelor.

”Vom avea o întreagă echipă de persoane care să facă să funcţioneze aceste centre de carantină”, a anunţat directorul Centrului pentru protecia sănătăţii Wong Ka-hing.

El a precizat că trei persoane s-au aflat în contact strâns cu cele două cazuri confirmate şi că urmau să fie instalate joi într-o tabără situată în regiunea rurală Sai Kung.

Pe Insula Hong Kong, altă tabără de vacanţă, care a fost anterior o cazarmă militară britanică, era în curs de pregătire.

Postul local de ştiri RTHK a anunţat joi că una dintre primele persoane care a fost condusă la Sai Kung este un turist australian care s-a aflat în sejur în acelaşi hotel cu un bărbat contaminat.

Persoanele contaminate cu coranvirusul urmează să primească îngrijiri în cartiere izolate la spital.

news.ro


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...