‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExporturile de grâu din Franța, blocate de grevele din porturi

Exporturile de grâu din Franța, blocate de grevele din porturi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Îngrijorare mare în Franța din cauza grevei față de reforma pensiilor care a dus la blocarea activității din porturi, stopând practic exportul de grâu, în condițiile în care acesta se efectuează în totalitate pe cale maritimă, informează agrostandard.ro.

Iar dacă ținem cont de faptul că Franța asigură o treime din exporturile de grâu ale UE, ceea ce înseamnă 5,3 milioane de tone din cele 15,7 milioane de tone livrate, este lesne de înțeles panica francezilor.

În data de 20 ianuarie, erau blocate în porturile franceze 450.000 de tone de grâu și orz (în valoare de 100 de milioane de euro), potrivit Intercereales, organizație franceză care regrupează producătorii, exportatorii și procesatorii de cereale. Intercereales a trimis o scrisoare Guvernului de la Paris în care arată că exporturile de cereale sunt într-o situație dramatică.

„Industria cerealelor nu poate funcționa fără transportul feroviar care este deosebit de adecvat pentru transportul masiv de cereale, și nici fără porturi, pentru a exporta aproximativ 50% din producția sa. Grevele paralizează campania de comercializare, care era așteptată să fie mai bună decât în anii precedenți”, se arată în scrisoare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›