(video) Ședința Guvernului: Au fost votate modificări la Constituție, care vizează termenul și modul de numire a judecătorilor

Miniștrii au votat astăzi 15 hotărâri de Guvern, printre care un proiect de modificare a Constituției, care vizează termenul și modul de numire a judecătorilor. Judecătorii vor fi numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă, de către președintele Republicii Moldova, la propunerea CSM.

Foto: UNIMEDIA

În debutul ședinței, premierul a menționat: „La prima ședință a Guvernului din acest an, am solicitat prelungirea termenului de valabilitate a semnăturii electronice. Am fost informat că au fost identificate soluții și acum termenul este de 2 ani. Dar am primit o informație precum că Serviciul Vamal percepe costuri mai mari pentru semnătura electronică și rog să fie revizuită abordarea”.

Cabinetul de miniștri a examinat subiectele din agendă și a aprobat hotărâri, printre care majorarea salariilor, cu 10%, pentru persoanele încadrate în instituțiile medico-sanitare. Beneficiari ai deciziei sunt peste 49 mii de persoane. În acest scop, în buget au fost prevăzute mijloace financiare în valoare de 300 milioane de lei.


Pub