Andrei Năstase: „D-nul Druță ne-a spus că nu candidează din partea vreunui partid, ci acceptă să fie sprijinit de cele două componente ale Blocului ACUM”

Platforma DA, deocamdată, nu are un candidat înaintat ce va lupta pentru funcția de deputat în cadrul alegerilor parlamentare în circumscripția Hîncești, ce se vor desfășura la data de 15 martie 2020. Despre aceasta a menționat Andrei Năstase, deși anterior au anunțat că ar putea să-l înainteze pe Mihail Druță.

Foto: UNIMEDIA

Liderul Platformei DA susține că Mihail Druță a condiționalizat acceptul său de a candida în circumscripția Hîncești. Anume ca acesta să fie susținut de ambele partide ce fac parte din Blocul ACUM, cât și alte formațiuni ce ar putea să-și anunțe susținerea.

„Cazul domnului Druță este emblematic. Dumnealui este unionist, face parte din diaspora, ne-a ajutat foarte mult în campaniile electorale anterioare. Domnul Druță ne-a spus că nu candidează din partea vreunui partid, ci acceptă să fie sprijinit de cele două componente ale Blocului ACUM, plus și alte două formațiuni. Platforma DA este în așteptarea unor răspunsuri de la partide, mergem până în pânzele albe. Comunicăm cu cei de la PAS, ei deocamdată o sprijină pe Olesea Stamate”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Totodată, fostul ministru MAI a mai adăugat că la data de 24 ianuarie Platforma DA va avea o decizie finală în acest sens.

Alegerile parlamentare noi în circumscripția Hîncești vor avea loc la data de 15 martie 2020.

Funcția de deputat a rămas vacantă după ce Alexandru Botnari, ales deputat în circumscripţia nr. 38, şi-a dat demisia din funcție. Acesta a ales să revină în funcția de primar al orașului Hîncești, mandat pe care l-a câștigat la alegerile locale generale din toamnă.


Pub