Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM îl propune drept candidat…

PSRM îl propune drept candidat pentru circumscripția nr. 38 pe un fost director al Institutului Mamei și Copilului

Medicul Ștefan Gațcan este candidatul desemnat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești.

Contactat de ZdG, Gațcan a confirmat, menționând că nu este membru al PSRM și că declarații va face după ce va fi înregistrat în cursa electorală.

Grupul său de inițiativă a fost înregistrat la 19 ianuarie și este format din 20 de persoane, care trebuie să colecteze semnăturile necesare până la 13 februarie.

Ștefan Gațcan este obstetrician-ginecolog și fondatorul unei clinici private din Chișinău.

Anterior, el a fost director al Institutului Mamei și Copilului, dar a fost demis printr-un ordin al Ministerului Sănătății. Ulterior, acesta s-a adresat în instanță, iar justiția a anulat ordinul și a stabilit că acestuia urmează să-i fie achitată suma de 35 de mii de lei drept salariu pentru absența forțată de la muncă și prejudiciu moral de 7000 de lei.

În 2018, Igor Dodon i-a conferit „Ordinul Republicii” pentru „muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru abnegația manifestată în actul medical”.

Până în prezent, a mai fost înregistrat grupul de inițiativă al candidatului înaintat de Partidul Democrat din Moldova, Ion Mereuță, și cel al candidatului desemnat de Partidul ,,Șor”, Vitalie Balinschi.

De asemenea, Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe Olesea Stamate, Partidul Unității Naționale – pe Vlad Țurcanu și Partidul Platforma DA – pe Mihail Druță, blocului electoral UNIREA – pe Dorin Chirtoacă.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38 vor avea loc la 15 martie.