01:26:50 24.04.2024
Stiri

Cinci partide înaintează un candidat UNIC la funcția de deputat în circumscripția nr. 38 din Hâncești

Politică 22.01.2020 13:35 Vizualizări3960 Autor: Ziarul National
Cinci partide înaintează un candidat UNIC la funcția de deputat în circumscripția nr. 38 din Hâncești Facebook


Fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este candidatul Mișcării Politice „UNIREA”, formată din cinci partide unioniste, pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești.

„De la Hâncești, pentru Hâncești! Astăzi, 22 ianuarie, la Hâncești a avut loc reuniunea reprezentanților partidelor de la centru și din teritoriu din cadrul Miscășii Politice „UNIREA”. În urma schimbului de opinii, s-a decis propunerea subsemnatului în calitate de candidat din partea MPU în circumscripția nr. 38, Hâncești”, a anunțat Chirtoacă.

Citește și: Alegerile noi din Hâncești, mărul discordiei între PAS și PPDA: Slusari face „o precizare importantă” despre candidatura lui Druță

Până acum, Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe fostul ministru al Justiției Olesea Stamate pentru a candida la Hâncești, iar Partidul Unității Naționale - pe prim-vicepreședintele formațiunii, Vlad Țurcanu. De asemenea, din partea PD va candida reprezentantul Guvernului R. Moldova în teritoriu, Ion Mereuță, iar din partea Partidului „ȘOR” - Vitalie Balinschi.

Citește și: PAS şi PPDA nu au mai convenit ACUM în privinţa unui candidat comun în circumscripţia nr. 38. Cine e candidatul lui Năstase la Hânceşti

Citeşte şi: Un fost MINISTRU va candida la funcţia de DEPUTAT în circumscripţia nr. 38, Hânceşti

Grupurile de inițiativă pot depune cererile de înregistrare până la 24 ianuarie inclusiv. Pentru înregistrarea în cursa electorală, candidații bărbați trebuie să colecteze cel puțin 500 de semnături în favoarea lor, iar femeile – 250, până la 13 februarie.

Citește și: O nouă intervenție a lui Ilan Șor. Acesta a anunțat candidatul formațiunii sale la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 și promite că va face din Hâncești „un adevărat STRASBOURG”

Amintim că în circumscripția de la Hâncești vor avea loc alegeri parlamentare noi după ce deputatul PDM ales la 24 februarie 2019, Alexandru Botnari, a renunțat la mandat, revenind în funcția de primar al municipiului Hâncești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md