16:23:26 29.03.2024
Stiri

PSRM acuză Blocul „ACUM” de șantaj: Batrîncea cere investigații pentru a afla cine sunt cei care s-au interesat de finanțarea socialiștilor din afara R. Moldova

Partide/Comunicate 22.01.2020 15:20 Vizualizări1715 Autor: Ziarul National
PSRM acuză Blocul „ACUM” de șantaj: Batrîncea cere investigații pentru a afla cine sunt cei care s-au interesat de finanțarea socialiștilor din afara R. Moldova


PSRM acuză reprezentanții Blocului „ACUM” că ar fi preluat metodele lui Vlad Plahotniuc, iar după ce au pierdut guvernarea ar șantaja socialiștii cu dosare. Declarația a fost făcută astăzi de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Potrivit lui Batrîncea, dosarul privind finanțarea PSRM din exterior, lucru interzis anterior de legislație, ar fi fost pornit la solicitarea lui Vlad Plahotniuc, iar acum PAS și PPDA „șantajează” socialiștii.

„În anul 2016, așa cum o parte a presei a relatat detaliat, fosta guvernare oligarhică a dat ordin Procuraturii Generale sa pornească un dosar împotriva PSRM, pe niște fapte inventate, ca mai apoi să fie folosit, acest dosar, împotriva președintelui Igor Dodon și a colegilor noștri din PSRM. De câte ori lui Plahotniuc nu-i plăcea o acțiune a președintelui sau a fracțiunii PSRM, scotea aceste dosare abuzive din sertar. Igor Dodon și PSRM nu s-au temut nicio clipă de astfel de dosare. Dovada este și faptul că noi am fost cei care în cele din urmă am făcut pasul decisiv pentru înlăturarea regimului oligarhic, cel care a fabricat astfel de dosare ilegale împotriva noastră”, spune Batrîncea.

CITIȚI și Dodon crede că Viorel Morari a reluat dosarul finanțării PSRM din exterior, după mai bine de trei ani, cu scopul de a se „victimiza”: Materialele din dosar arată implicarea soției președintelui în „schema Bahamas”

Acesta afirmă că dosarul respectiv ar fi „o pură invenție” și cere pedepsirea celor care au acceptat să-l pornească în anul 2016 și să-l reia în 2019: „Cerem instituțiilor de drept să facă toate verificările pe care le consideră necesare, pentru a clarifica acest subiect. Dar în același timp, să se facă demersurile legale pentru pedepsirea celor care stau în spatele acestor dosare ilegale și abuzive. Zilele trecute procurorul general a confirmat indirect că ar exista mai multe întrebări privind modul în care a fost intentat acest dosar și modul în care a evoluat. Pornind inclusiv de la aceste confirmări deja oficial, PSRM va depune o plângere penală în care vom cere să fie verificat modul în care a fost pornit acest dosar, contextul în care a fost instrumentat și folosit acest dosar, inclusiv cel politic și inclusiv acel moment controversat de la sfârșitul lui 2019, când acest dosar a fost redeschis tot de cei care l-au închis înainte”.

CITIȚI și Procurorul general oferă DETALII din cauza privind FINANȚAREA PSRM din exterior: Nicio acțiune procesuală timp de câțiva ani și, brusc, un grup de 66 de oameni ai legii pus să investigheze subiectul

Socialistul este convins că redeschiderea dosarului ar fi „o continuare a șantajului la adresa PSRM”.

„Cerem să fie făcute investigații detaliate pentru a afla cine sunt politicienii care au cerut în 2016 fabricarea acestui dosar, dar și cine sunt cei care au stat în spatele redeschiderii lui în noiembrie 2019. Din 2016 până acum, abuzurile prin dosare fabricate împotriva PSRM au fost făcute permanent, cu excepția a 4 luni din anul 2019, când ne-am aflat în alianță cu Blocul „ACUM”. Și nu facem întâmplător precizarea că doar timp de 4 luni aceste dosare nu au fost folosite. Dimpotrivă, au fost considerate fără probe și politizate.

CITIȚI și DOC // Documentele care ar fi grăbit ARESTAREA lui Morari? Șeful PA s-a apucat serios de DOSARUL privind finanțarea PSRM din exterior la finele anului 2019, cerând de la Fisc informații despre MILIOANELE acordate către unii fruntași socialiști

Constatam că după plecarea de la guvernare a PAS și PPDA, aceste două partide nu fac altceva decât să preia metodele lui Plahotniuc și să opereze cu dosarele de șantaj fabricate de acesta. Cât timp au fost în guvernare cu PSRM, nu aveau nicio problemă cu această temă. După ce au plecat, brusc s-au trezit că vor să copieze metodele regimului Plahotniuc și să apeleze la șantaj prin dosarele din 2016 pentru a încerca să-și elimine concurenții politici din competiție. Toți cei care apelează la șantaj și fac politică prin astfel de metode abuzive, trebuie să răspundă, unii în fața legii, alții electoral, fiecare după faptele pe care le-a comis”, mai spune socialistul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md