13:21:56 19.04.2024
Stiri

Preşedintele Dodon şi Plahotniuc ar fi căzut la PACE în privinţa a două dosare penale în care sunt vizaţi. Cei doi ar COMUNICA şi acum

Politică 22.01.2020 21:57 Vizualizări4714 Autor: Ziarul National
Preşedintele Dodon şi Plahotniuc ar fi căzut la PACE în privinţa a două dosare penale în care sunt vizaţi. Cei doi ar COMUNICA şi acum


Preşedintele Igor Dodon şi fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, ar fi purtat discuţii şi ar fi ajuns la anumite înţelegeri încă atunci când PSRM şi Blocul „ACUM” erau la guvernare. Declaraţia a fost făcută în această seară de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Potrivit lui Năstase, cei doi s-ar fi înţeles să se protejeze reciproc în două dosare penale în care ar fi vizaţi.

„Vă amintiţi că am depus un demers de anulare a ordonanţei de neîncepere a urmăririi penale în privinţa finanţării PSRM din exterior. Dodon recunoştea cu guriţa lui că primeşte 600-800 de mii de euro... Păi neînceperea urmăririi penale în acest dosar era parte a unui troc dintre Dodon şi Plahotniuc.

Plahotniuc trebuia să fie salvat în dosarul privind uzurparea puterii în stat, ceea ce a făcut procurorul interimar Igor Popa, iar Dodon trebuia să fie salvat în cazul trădării de patrie şi finanţarea PSRM”, a declar Năstase la o emisiune de la „Jurnal Tv”.

Politicianul a precizat că cei doi s-ar fi înţeles în privinţa celor două dosare după plecarea lui Plahotniuc din R. Moldova.

„Ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale a fost semnată pe 8 iulie... Oamenii lui Dodon şi Plahotniuc comunicau şi comunică şi acum”, a conchis Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md