/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cererea de abținere a judecătorului în cazul lui Oleg Sternioală a fost respinsă, dar ședința s-a amânat din nou

missing
22 ianuarie 2020, ora 12:04

Cererea de abținere, depusă de magistratul Dorin Munteanu, de la Judecătoria sectorului Ciocana, care urma să examineze ieri solicitarea procurorilor de aplicare a 30 de zile de arest pentru fostul judecător Oleg Sternioală, a fost respinsă.

Respectiv, Dorin Munteanu urma să examineze astăzi cererea procurorilor și să se pronunțe, dar ședința a fost amânată pentru vineri, 24 ianuarie. Jurnaliștilor aflați la judecătorie li s-a spus că motivul amânării ședinței este agenda încărcată a judecătorului.

Oleg Sternioală este acuzat de spălare de bani și îmbogățire ilicită. Procuratura Anticorupție anunța anterior că fostul judecător, împreună cu membrii familiei sale, ar fi acumulat venituri de circa 7 milioane de lei, în schimb au cumpărat bunuri de lux de circa 13,8 milioane lei.

Amintim că Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat pe 15 ianuarie încheierea Curții de Apel Chișinău din 12 noiembrie 2019 prin care fusese suspendată decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în cazul lui Oleg Sternioală, prin care i-a fost ridicată imunitatea de judecător și s-a permis să fie cercetat penal, percheziționat și, eventual, reținut. CSJ a ajuns la concluzia că „soluția dată de prima instanță a fost greșită”.

După decizia din noiembrie a Curții de Apel Chișinău, procurorii spuneau că nu mai pot efectua alte percheziții sau rețineri în dosarul lui Sternioală, iar probele acumulate până atunci riscau să fie declarate nule în instanță.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram