/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

PSRM va depune o plângere penală și va cere să fie verificat cum a fost instrumentat dosarul privind finanțarea partidului

missing
22 ianuarie 2020, ora 12:13

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va depune o plângere penală la Procuratură prin care va cere să fie verificat cum a fost instrumentat dosarul privind finanțarea formațiunii politice, pornit în 2016 și redeschis anul trecut. Anunțul a fost făcut secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, într-o conferință de presă.

„În special acțiunile din 2019 când acest dosar a fost redeschis. Avem motive să credem că redeschiderea lui este o metodă de șantaj în adresa PSRM. Cerem investigații detaliate pentru a afla cine sunt politicienii care au cerut fabricarea în 2016 a dosarului și cine a cerut în 2019 redeschiderea acestuia”, a spus Vlad Batrâncea.

„Vrem o soluție care să ducă la pedepsirea celor care au crezut că prin șantaj vor sta o viață la putere”, a adăugat Batrâncea.

Totodată, cei de la PSRM cer responsabililor de la Procuratură să fie informați dacă dosarul privind finanțarea partidului ar avea vreo legătură cu interceptările și filările unor deputați socialiști.

„Avem bănuiala că un alt scop al acestui dosar a fost crearea unui cadru legal prin care să fim urmăriți pas cu pas”, a precizat Vlad Batrâncea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram