Ştiai asta? Cu ce alimentează mai mult moldovenii în stațiile de comercializare a carburanţilor

Recent am analizat numărul maşinilor electrice care sunt înmatriculate în prezent în Moldova şi ne-am convins de faptul că acesta este unul infim. Doar aproximativ 350 de moldoveni au ales vehicule pe care să le alimenteze cu electricitate în loc de carburanţi fosili, însă nu ştim dacă toţi conduc exclusiv electromobilele şi dacă nu mai utilizează paralel şi maşini cu combustie internă.

Foto: iheart.com

Oricare nu ar fi situaţia, numărul maşinilor care ard combustibili şi care apar pe drumurile din ţară este în creştere. Chiar anul trecut a fost depăşită bariera de un milion de vehicule înmatriculate în ţara noastră, în baza statisticilor oficiale. Dar v-aţi întrebat cu ce alimentează mai mult moldovenii în stațiile de comercializare a carburanţilor?

În ciuda creşterilor încă nesemnificative a importurilor şi vânzărilor de maşini electrice şi hibride, consumul de produse petroliere și în special de motorină (care este şi cel mai murdar, dar şi poluant derivat al petrolului), respectiv a unor vehicule pentru care sunt necesari astfel de carburanţi pentru propulsie, este în creștere în ţara noastră! Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub