Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Momente de panică la…

VIDEO Momente de panică la bordul unui avion Ryanair. Aeronava a aterizat de urgență pe un aeroport din București

A fost alertă marți, 21 ianuarie, pe aeroportul Otopeni din București, după ce un avion al companiei Ryanair s-a umplut de fum după decolare. Aeronava plecase de la Bucureşti şi se îndrepta spre Londra, cu 169 de pasageri la bord, când a fost invadată de un fum gros, transmite Știrile Pro TV.

Căpitanul a decis întoarcerea pe aeroportul „Henri Coandă”, însă a fost nevoit să survoleze spaţiul aerian ca să consume din combustibil. Până la aterizare, în avion pasagerii au trecut plin clipe de coşmar.

Zborul companiei Ryanair ar fi avut probleme încă de la îmbarcare. Pasagerii spun că au fost urcaţi iniţial într-o altă aeronavă şi apoi daţi jos. Deşi decolarea era programată la ora 6 şi 40 de minute, au fost ţinuţi în avion alte câteva ore bune.

Coşmarul a început însă cu adevărat după ora 10:56 de minute, când în cabina avionului Boeing 737 aflat deja în aer, a început să pătrundă un fum gros. Panica s-a instalat imediat printre pasageri.

În cele din urmă, aeronava s-a întors și pasagerii au fost debarcați în siguranță.

După câteva ore bune, compania Ryanair a vorbit despre ce s-a întâmplat într-un comunicat în care le cere „scuze sincere” clienților și avansează o ipoteză preliminară pentru incident: fluidul de degivrare a intrat în sistemul de climatizare al aeronavei, notează Digi 24.

Cauza degajării de fum, comunicată de pilot pasagerilor, ar fi fost varsarea lichidului de degivrare peste un grup electric care ulterior a luat foc în timpul zborului.