Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PDM și-a desemnat candidatul pentru…

PDM și-a desemnat candidatul pentru scrutinul din 15 martie

Ion Mereuță, fost șef al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat și reprezentant al Guvernului în teritoriu, este candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38.

Întrebat, în cadrul ediției din 21 ianuarie a emisiunii ,,Puterea a patra” de la N4, secretarul general al formațiunii, Alexandru Jizdan, a declarat că ,,probabil” este el, precizând că democrații încă nu au anunțat public pretendentul.

Totuși, conform hotărârii publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), în acest sens a fost deja înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea lui Mereuță drept candidat la funcția de deputat, care a rămas vacantă după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat la mandat.

Până în prezent, a mai fost înregistrat grupul de inițiativă ale socialistului Ștefan Gațcan și cel al candidatului desemnat de Partidul ,,Șor”, Vitalie Balinschi.

De asemenea, Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe Olesea Stamate, Partidul Unității Naționale – pe Vlad Țurcanu și Partidul Platforma DA – pe Mihail Druță, iar reprezentantul blocului electoral UNIREA, liderul liberal, Dorin Chirtoacă, a menționat că ia în calcul posibilitatea de a candida la alegerile parlamentare noi din 15 martie.