‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgenții economici vor putea folosi vămuirea electronică pentru destinația „reexport”

Agenții economici vor putea folosi vămuirea electronică pentru destinația „reexport”

‹ adv ›
‹ adv ›

Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că, începând cu 17 februarie 2020, procedura de vămuire electronică va fi aplicabilă și pentru destinația vamală de „reexport”.

Astfel, prin eliminarea documentelor pe suport de hârtie și trecerea la procesarea electronică, Serviciul Vamal oferă posibilitatea agenților economici să devină mai competitivi, prin micșorarea timpului de vămuire și reducerea costurile aferente tranzacțiilor.

Noile modificări vor permite agenților economici să utilizeze procedura de vămuire electronică la importul mărfurilor consolidate într-un sigur mijloc de transport, prin intermediul trimiterilor poștale internaționale sau la export, în cazul mărfurilor încărcate succesiv în același mijloc de transport din diferite locații de pe teritoriul țării și care sunt plasate în regimuri/destinații vamale diferite.

Procedura vămuirii electronice poate fi utilizată actualmente pentru regimurile vamale de „import”, „export” și „tranzit”. În anul 2019, ponderea declarațiilor vamale perfectate electronic a constituit 42,1% la import, 98,5% la export și 100% în cazul tranzitului.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii