‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrimul hub agroindustrial din Republica Moldova. Vezi cine îl va construi

Primul hub agroindustrial din Republica Moldova. Vezi cine îl va construi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Andrei Belianinov, Președintele Băncii Euroasiatice de Dezvoltare (BED), a anunțat în cadrul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu că, instituția ar putea finanța crearea unui hub agroindustrial în Republica Moldova, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Guvernului.

Belianinov a informat Șeful Executivului despre evoluția în procesul de examinare a intrării Republicii Moldova în lista asociaților BED și a vorbit despre existența unor proiecte în fază avansată de elaborare, care ar urma să fie implementate în Moldova cu asistența financiară a BED.

Stanislav Pughinschii, Directorul general al Uniunii Industrial Financiare Ruse, a oferit detalii despre proiectul hubului agroindustrial, ce urmează să fie construit și echipat în Moldova, menit să achiziționeze și să proceseze producția agricolă de la fermierii autohtoni. Potrivit acestuia, hub-ul va asigura legătura între fermieri și rețelele comerciale și va oferi finanțare fermierilor, în schimbul cultivării unor produse solicitate de consumatorii finali. Valoarea proiectului se ridică la 50 milioane de dolari, termenul de executare a lucrărilor și punere în funcțiune fiind de până la 18 luni.

Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul va susține asemenea proiecte și a îndemnat investitorii să avanseze în implementarea lui. Premierul a menționat intenția Republicii Moldova de a intra în lista asociaților BED și a îndemnat companiile rusești să examineze potențialul investițional al țării noastre, inclusiv ținând cont de asistența care o poate oferi BED în acest proces.

Banca Euroasiatică de Dezvoltare a fost creată în 2006 de Federația Rusă și Kazahstan. În prezent BED are 6 state asociate: Federația Rusă, Kazahstan, Armenia, Belarus, Kârgâzstan și Tadjikistan. Rusia deține o cotă de 65,97% din capital, Kazahstan – 32,99%, Belarus – 0,99%, Tadjikistan – 0,03%, Armenia și Kârgâzstan – câte 0,01%. Moldova ar putea și ea avea o cotă de 0,01% din capitalul acestei bănci.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›