(foto) Tentativă de evadare la Penitenciarul Lipcani. Doi deținuți au săpat un tunel în zidul închisorii, dar au fost prinși la timp

Doi deținuți, condamnați pentru crime împotriva proprietății și grup criminal organizat, au început să sape în zidul Penitenciarului nr. 12 Lipcani, cu gândul ca într-o zi vor reuși să evadeze.

Foto: deschide.md

Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, ambii deținuți, în vârsta de 22 de ani, au reușit să sape doar câțiva metri adâncime sub gardul de protecție din spatele penitenciarului. Planurile însă le-au fost date peste cap de funcționarii instituției, care i-au reținut în flagrant ieri seara la orele 22:30.

Deținuții au fost percheziționați și asupra lor au fost depistate obiecte ascuțite improvizate pentru a săpa tunelul.

Gaura săpată de deținuți / Sursa:ANP

Despre caz administrația instituției penitenciare a informat poliția și procuratura, iar Administrația Națională a Penitenciarelor a declanșat o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele cauzei.

Pentru faptele comise, deținuții riscă să fie condamnați suplimentar în baza art. 317 Cod penal, „Evadarea din locurile de detenție”, care prevede pedeapsa cu închisoare de până la 3 ani.


Pub