Cinci autobuze noi vor circula, de miercuri, în municipiul Chișinău

Cinci autobuze noi vor circula, începând cu ziua de miercuri, în municipiul Chișinău, a anuțat primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei. Potrivit acestuia, patru unități de transport vor fi destinate sectorului Ciocana, iar una - suburbiei Trușeni.

Potrivit edilului, cele 5 autobuze asamblate la Chișinău au avut, săptămâna trecută, o perioadă de testare, iar începând cu mijlocul săptămânii curente, vor fi puse în circulație.

„Patru vor merge pe periferia zonelor, Maria Drăgan, Voluntarilor, pentru că acolo este solicitarea foarte mare. În ceea ce ține de unitățile de transport, în zonă circulă doar două maxi-taxi și acelea cu grave abateri de la înțelegerile pe care le avem, asta în contextul solicitării de majorare a tarifelor”, a precizat Ion Ceban.

Ruta pe care acestea vor circula va fi una nouă și va conecta sectoarele în care nu există transport public.

Un alt autobuz va transporta pasagerii în una dintre suburbiile capitalei. „În baza cererilor care au parvenit din suburbii, un autobuz va cirula la Trușeni”, a menționat edilul.

Ion Ceban a dat asigurări că Parcul de autobuze și troleibuze va fi suplinit și cu alte unități de transport: „Vom face tot posilbilul să oferim și punem în circulație mai multe mijloace de transport, inclusiv în suburbii. Ne dorim ca cetățenii să nu meargă pe jos foarte mult pentru a ajunge la destinație”.

Primarul s-a referit și la solicitarea administratorilor de rută de a ajusta taxa pentru o călătorie cu mirobuzul: „Ceea ce au solicitat ei am impresia că nici ei nu cred că noi putem accepta în această privință. Situația este una neplăcută absolut pentru toți, pentru că mulți dintre cei care prestează aceste servicii nu-și onorează angajamentele, transportul este de o calitate foarte proastă, avem găuri, scaune reutilate, un nivel de securitate foarte jos. Nu s-a investit în aceste mașini, care arată deplorabil. Este incorect să ceri acest lucru și nu cred că este rezonabil la această etapă. Decizia urmează să o ia Consiliul Municipal, dar nu cred că nicio fracțiune din CMC nu va accepta aceste majorări”.


Pub