Poliţistă din Bălţi, reţinută de ofiţerii CNA şi procurori pentru corupere pasivă

O angajată a Serviciului Poliţiei Judecătoreşti a IGP din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii DGT „Nord” a CNA şi procurori pentru corupere pasivă. Polițista i-ar fi cerut unei persoane 200 de euro pentru a grăbi încetarea dosarului de căutare, pornit pe numele acestuia în anul 2016, fiind urmărit pentru datorii, informează un comunicat de presă al CNA.

Foto: UNIMEDIA

În urma acțiunilor de urmărire penală, bănuita a fost prinsă în flagrant, astăzi, 20 ianuarie, după primirea banilor, transmiși sub controlul CNA. În prezent, aceasta se află în custodia CNA, fiind reţinută pentru 72 de ore.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată, poliţista riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie exercită urmărirea penală. Operaţiunea de documentare şi reţinere a fost sprijinită de Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne.


Pub