Iurie Chaika pleacă din funcția de procuror general al Federației Ruse. Putin a propus o nouă candidatură

Președintele rus Vladimir Putin a propus eliberarea din funcție a actualului procuror general al Rusiei, Iurie Chaika, „în legătură cu transferarea acestuia la un alt post de muncă”, transmite RBK.

Foto: Mikhail Metzel

Putin a mai propus Consiliului Federației Ruse numirea lui Igor Krasnov în funcția de procuror general al țării. Krasnov deține la momentul de față funcția de șef-adjunct a Comisiei de Anchetă a Rusiei. Acesta este cunoscut pentru gestionarea, în trecut, a dosarului omorului politicianului Boris Nemțov.

Actualul procuror general Iurie Chaika, este tatăl omului de afaceri rus Igor Chaika, care are legături strânse cu familia președintelui Igor Dodon.

La 27 decembrie curent, Igor Chaika a devenit acționar majoritar al firmei „Media Invest Service”. Anterior, rise.md scria că această companie deține postul autohton Accent TV, afiliat Partidului Socialiștilor.

Chaika a sponsorizat cu 70.000 de euro fundația „Din Suflet” a primei doamne, Galina Dodon, în luna august, din 2017.

În iulie 2019, Alexandru Dodon, fratele președintelui Republicii Moldova, a devenit proprietarul a 15% din acțiunile „Archplay Development”, o companie de construcții fondată de Igor Chaika.

Igor Chaika este, de asemenea, ambasadorul de afaceri al Asociației „Деловая Россия/Business Russia” în Moldova și regiunea trasnistreană.


Pub