Controale la Piața Centrală. Autoritățile îi vor verifica pe cei care „fac bani la greu ilegal”

Activitatea Întreprinderii Municipale „Piaţa Centrală" din capitală va fi supusă unor verificări de către subdiviziunile de profil ale Primăriei. Solicitarea a venit din partea edilului Ion Ceban, care a vorbit despre mai multe ilegalități ce i-au fost raportate.

„Acolo se pare că este raiul pentru unii. Se vehiculează că unii fac bani la greu și nici nu știu absolut deloc de frica autorităților și nici de oamenii legii. Sunt detalii picante, oameni puși în funcție pentru anumite scopuri au ajuns acolo prin cineva care cândva se afla la putere, oameni care vor să facă și proteste pe anumite subiecte, să le permitem parcări prin jurul pieței, favorizări și multe alte încălcări”, a relatat Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

Edilul a menționat că la Piața Centrală urmează a fi efectuat un audit intern sau va fi cotractată o companie pe exterior, pentru a realiza o expertiză complexă a activității întreprinderii. „Ne propunem să optimizăm niște lucruri, începând de la perfecționarea sistemului de management la nivel organizațional, reabilitarea și modernizarea infrastructurii de afaceri, managementul eficient al resurselor umane, funcții cu impact major în structura de administrare ce necesită a fi modificate pe motiv de incompetență și coruptibilitate”, a punctat Ion Ceban.

Primarul capitalei a cerut viceprimarilor responsabili pe domeniile comerț și urbanism să verifice legalitatea proceselor de privatizare a unor clădiri, spații ale întreprinderii, precum și a trotuarelor din perimetrul pieței.


Pub