Grigore Repeșciuc, fost primar de Căușeni și actual deputat PD, nu va mai putea arenda biroul primarului

Fostul primar de Căușeni și actualul deputat PD Grigore Repeșciuc nu va mai putea să ia în arendă biroul destinat primarului din Primăria Căușeni, scrie moldovacurata.md.

Foto: Facebook/ Grigore Repeșciuc

Acel birou fusese ocupat de Grigore Repeșciuc pe vremea cand era primar în Căușeni. După de a devenit deputat, Repeșciuc a închiriat biroul primarului, cu argumentul că îl va folosi pentru întâlnirile cu cetățenii.

Darea în arendă a biroului fusese aprobată de Consiliul local, decizia fiind semnată de soția lui Grigore Repeșciuc. Chiar dacă în vara anului trecut Oficiul Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat a emis o notificare precum că decizia este ilegală, Grigore Repeșciuc și-a instalat pe ușă plăcuța cu orele de audiență.

După alegerile locale din 20 octombrie 2019 situația s-a schimbat. Noul primar, Anatolie Donțu, s-a pomenit că nu avea birou unde să activeze. „I-am dat două zile deputatului ca să muncească, adică să se întâlnească cu cetățenii în sala de ședințe a primăriei. Acum nu mai arendează nici un birou în primărie”, a precizat Anatolie Donțu.

Amintim că democratul Grigore Repeșciuc a pierdut bătălia pentru orașul Căușeni, iar contracandidatul său, Anatolie Donțu, de la Blocul ACUM, a câștigat fotoliul cu o diferență de 20%.


Pub