14:59:59 28.03.2024
Stiri

Procuror care a făcut lobby pentru Dodon, reținut în biroul lui Stoianoglo? Răspunsul Procuraturii Generale

Social 20.01.2020 08:05 Vizualizări8111 Autor: Ziarul National
Procuror care a făcut lobby pentru Dodon, reținut în biroul lui Stoianoglo? Răspunsul Procuraturii Generale


UPDATE // Și procurorul general, Alexandr Stoinoglo, a comentat declarațiile lui Sergiu Mocanu, regretând asemenea „aberații”.

„Imposibil. Procurorul general nu instrumentează dosare penale și îmi pare rău că politicienii spun așa aberații și bârfe”, a declarat Stoianoglo astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

****************
Informația potrivit căreia un procuror care ar fi venit recent în biroul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să-l roage să nu-l cerceteze penal pe președintele Igor Dodon, lansată în spațiul public de către Sergiu Mocanu, este negată de Procuratura Generală (PG).

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL să comenteze aceste declarații, purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru, ne-a spus că „Procuratura Generală infirmă această informație".

CITIȚI și VIDEO // Dezvăluiri: Un procuror ar fi fost REȚINUT și dat pe mâna Poliției chiar în biroul lui Stoianoglo. Acesta ar fi venit să facă lobby pentru Dodon, care riscă DOSAR PENAL și neparticiparea în cursa prezidențială

Amintim că liderul Mișcării „Antimafie", Sergiu Mocanu, a afirmat că Stoianoglo ar fi chemat Poliția chiar în biroul său pentru a-l reține pe acel procuror venit să facă lobby pentru Igor Dodon.

„Dețin informații, dar neverificate încă, că săptămâna trecută, după arestarea lui Viorel Morari, un procuror sau fost procuror a fost reținut în vederea arestării la locul faptei. A fost reținut chiar în biroul lui Stoianoglo. Acesta a venit să facă trafic de influență în favoarea lui Igor Dodon. (...) A încercat să-l cheme la patriotism, că americanii întreprind acțiuni împotriva lui Dodon și că lupta geopolitică dintre Rusia și SUA fac ca Dodon să fie ponegrit. Că el trebuie de apărat, chiar dacă a greșit pe undeva. Stoianoglo a chemat doi ofițeri, care l-au reținut pe acel procuror sau fost procuror. La ora actuală, acesta s-ar afla în custodia Poliției”, a declarat Mocanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md