15:07:09 29.03.2024
Stiri

Deputatul Reniță, DUȘ RECE pentru socialiști, dar și pentru „proeuropenii” care „IGNORĂ SAU NEAGĂ rolul incontestabil, dar și inevitabil al României în promovarea și realizarea obiectivelor noastre strategice”

Politică 20.01.2020 12:00 Vizualizări3430 Autor: Ziarul National
Deputatul Reniță, DUȘ RECE pentru socialiști, dar și pentru „proeuropenii” care „IGNORĂ SAU NEAGĂ rolul incontestabil, dar și inevitabil al României în promovarea și realizarea obiectivelor noastre strategice”


Deputatul Iurie Reniță apreciază mesajele venite în ultima perioadă de la București, care se referă la condiționarea suportului acordat R. Moldova. În opinia lui Reniță, declarațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și ale Ambasadorului Daniel Ioniță „sunt așteptate de mult timp”.

„Recentele declarații ale președintelui Iohannis, premierului Orban și ale ambasadorului Ioniță vizavi de realitățile politice din R. Moldova au fost mai mult decât necesare, ele fiind așteptate de mult timp, mai ales de către cei care simt, gândesc și acționează în spiritul idealului și a intereselor noastre naționale. Esența mesajelor poate fi rezumată la următoarele: americanii fac drumuri, românii fac grădiniţe, gazoduct, aduc autobuze pentru școli, salvează vieți omenești cu SMURD-ul, renovează edificiile culturale și cele spitalicești, acordă sute de mii de cetățenii și burse de studii, iar „recunoscătorii” de moldoveni îl venerează pe Putin și Rusia lui și îl votează pe Dodon”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

Citește și: România realizează proiecte de zeci de MILIOANE de euro în R. Moldova, iar moldovenii privesc spre Moscova: „Fostul ambasador al SUA ştiţi ce spune: americanii fac drumuri, românii fac grădiniţe, iar moldovenii votează cu Rusia"

Parlamentarul spune că majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău, de la Independență până în prezent (nemaivorbind de actualul guvern și președinte), manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România și față de tot ce-i românesc.

„Nici chiar guvernele AIE-iste, de la 2009 încoace, n-au fost lipsite de aceste „calități naționale”, deși au făcut-o mai voalat, sub umbrelă proeuropeană. În sfârșit, mesajele de la București așează relația bilaterală pe o cale pragmatică, ce se impunea de foarte mult timp. Direcționarea prioritară a asistenței financiare și de altă natură către autoritățile locale și pentru implementarea obiectivelor strategice din domeniul energeticii și infrastructurii (gazoductul, interconexiunile electrice, etc.) este cea mai indicată și corectă soluție, care trebuie promovată de acum încolo. Nu mai e cazul de dat crezare „sentimentelor frățești”, simulate cu atâta măiestrie de către autoritățile de la Chișinău”, punctează Reniță.

Sursa citată lasă să se înțeleagă că și actuala opoziție proeuropeană ignoră sau neagă rolul incontestabil al României în promovarea și realizarea obiectivelor noastre strategice.

„În egală măsură nu am încredere nici în unii factori și lideri politici de la noi, care, sub dezideratul proeuropean, ignoră sau neagă rolul incontestabil, dar și inevitabil al României în promovarea și realizarea obiectivelor noastre strategice. Fie că e vorba de cei care au denaturat din convingere sau din incompetență crasă rolul și importanța istorică a Sfatului Țării în realizarea Unirii de la 27 martie 1918, mai nou selectând și divizând partide unioniste pentru a-și manifesta „sincera și frățeasca adeziune” față de București din considerente electorale sau că ar fi vorba de un fariseu consacrat și incurabil, lider „informal” al partidului de guvernământ, care, de Ziua Națională a României, a exprimat recunoștință „fraților români” pentru ajutorul consistent și multilateral acordat, dar cu fapta și gândul fiind doar la Rusia și la Kremlin. Și atunci ne punem fireasca întrebare: care-i deosebirea dintre ipocrizia primilor și a celui din urmă?

Atât primii cât și ultimul ar trebui deja să recunoască o realitate incontestabilă: frumoasa poveste de aderare la UE s-a cam erodat și s-a îndepărtat foarte mult de noi, culpabili de această regretabilă situație fiind autoritățile de la Chișinău. Și atunci rămâne doar o singură opțiune firească și realistă: reiterarea Actului măreț de la 27 martie 1918”, a conchis Iurie Reniță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md