Cașu: Este suspectă tăcerea Procuraturii Generale, CNA, ANI la subiectul vacanțelor lui Dodon

by D M
Distribuiti mai departe...

Tăcerea Procuraturii Generale, CNA, ANI la vacanțele lui șefului statului, Igor Dodon este cel puțin suspectă, spune, într-o postare pe Facebook, membrul Partidului Nostru Chișinău, Ilian Cașu.

“De câteva zile, societatea moldoveneasca fierbe. Oamenii se întreabă cum a reușit  Dodon să aibă parte de vacanțe de lux la un buget declarat modest de demnitar de stat. Dodon a răspuns (în stilul lui) ca “totul e normal”. Serviciul său de presa a fost mai generos la explicații. Ne-a anunțat ca vacanțele de lux le-a achitat pentru Dodon “niște rude apropiate”. Suspectă, însă, pare tăcerea organelor abilitate de stat la acest subiect. Ori Procuratura, CNA & ANI i-au partea lui Dodon (dar s-o facă în scris pentru noi, cetățenii), ori pornesc o investigație serioasă în baza normei legale. Aceste instituții NU mai pot s-o facă pe mortul în popușoi”, scrie Cașu.

De citeva zile fierbe societatea moldoveneasca. Oamenii (pe bune!) se întreabă cum Dodon a reușit sa aibă parte de…

Опубликовано Ilian Casu Воскресенье, 19 января 2020 г.

Acum patru zile, Ziarul de Gardă a publicat mai multe informații și fotografii despre o serie de vacanțe de lux de care a beneficiat familia Dodon  în Maldive, Seychelles, Dubai sau la o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, afacere gestionată de familia lui Iuri Ceaika, procurorul general al Rusiei demis astăzi la solicitarea lui Putin. Potrivit șefului statului, cheltuielile pentru aceste vacanțe niciodată nu au depășit veniturile.

Agora scria însă că în ianuarie 2020, o cameră dublă în hotelul  „Constance Ephelia Resort of Seychelles”, de pe insula Seychelles, costă aproximativ 8 mii de lei pentru o noapte. Un sejur întreg, cu zbor din Chișinău, depășește însă suma de 5 mii de euro. În funcție de serviciile incluse și de camera selectată, o asemenea vacanță putea costa, în 2011, chiar și 10 mii de euro, la cursul valutar de atunci. 

Întreaga anchetă despfre vacanțele de lux ale lui Dodon o puteți urmări aici: https://www.zdg.md/editia-print/investigatii/vacantele-de-lux-ale-presedintelui?fbclid=IwAR1m3oNwXibhOhqZN54Y6uLACx5dV_RMDpPFbib6dOmGugOniStYaRcyl_I


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...