‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgroMeteo: Vremea continuă să fie caldă, cu temperaturi negative doar pe timp de noapte

AgroMeteo: Vremea continuă să fie caldă, cu temperaturi negative doar pe timp de noapte

‹ adv ›
‹ adv ›

Starea vremii în săptămâna aceasta nu va suferi mari schimbări faţă de ultimele şapte zile, cu excepţia faptului că în regiunile de centru şi nord sunt posibile ninsori. Prognozele specialiştilor vin să infirme meteorologia populară care prevede ger mare în perioada şi după sărbătoarea de Bobotează, transmite Moldpres.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în următoarele zile se aşteaptă valori termice diurne încadrate între 2-8 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la 6 grade de ger, mai frig fiind în mod obișnuit în nordul ţării.

Temperaturile cele mai scăzute din această săptămână se aşteaptă joi, 23 ianuarie, când în medie pe ţară vom avea 0 – plus 5 grade Celsius, ziua, şi minus 3 – plus 2 grade, noaptea. De asemenea, joi, în nordul şi centrul ţării sunt posibile ninsori. De vineri, 24 ianuarie, vremea treptat se va încălzi.

Luna ianuarie în Republica Moldova este cea mai rece lună a anului. Temperatura medie lunară a aerului pe teritoriul ţării variază între -2,5ºC în sudul ţării şi -4,5ºC în nordul ei. Cea mai rece lună ianuarie pentru toată perioada de măsurători instrumentale, pe cea mai mare parte a teritoriului, a fost în anul 1963 − temperatura medie lunară a aerului a oscilat între -10,5ºC (Cahul) şi -15,3ºC (Soroca). Cel mai cald ianuarie s-a înregistrat în anul 2007 − temperatura medie lunară a aerului a constituit în teritoriu între +2,5ºC (Briceni) şi +4,2ºC (Bravicea).

Până pe 24 ianuarie rămâne în vigoare avertizarea hidrologică referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn. Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, salvatorii reiterând avertismentul adresat populaţiei, în special părinţilor cu copii minori, care sunt atenţionaţi să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii