Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupurile neînsuflețite ale victimelor accidentului…

Trupurile neînsuflețite ale victimelor accidentului aviatic din Iran, aduse în Ucraina

Trupurile neînsuflețite ale victimelor ce și-au pierdut viața în accidentul aviatic din Iran au fost aduse în Ucraina. La serviciul de comemorare de la Aeroportul Internațional Borispol (Kiev) au participat rudele celor 11 ucraineni decedați în urma prăbușirii avionului, președintele Volodimir Zelenski, premierul Oleksii Goncearuk și alți oficiali.

foto: Ра́дио Свобо́да
foto: Ра́дио Свобо́да
foto: Ра́дио Свобо́да
foto: Ра́дио Свобо́да

Pe 8 ianuarie, 2020, un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines, cu 176 de pasageri la bord, s-a prăbușit miercuri noaptea. Accidentul a avut loc la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Acesta avea ca destinație Kievul.

Toți cei 176 de oameni aflați la bordul aeronavei și-au pierdut viața.  Potrivit ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului au fost: Iran – 82; Canada – 63; Ucraina – 2 + 9 (echipaj); Suedia – 10; Afganistan – 4; Germania – 3; Regatul Unit – 3.

La trei zile de la prăbușirea avionului, președintele Iranului a recunoscut oficial că aparatul de zbor a fost doborât de o rachetă „lansată greșit” de iranieni.