Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția oferă detalii despre despre…

Poliția oferă detalii despre despre crima de la Orhei: Un copil de 12 ani a fost omorât de alt minor de 14 ani

Oamenii legii au oferit detalii despre copilul care a fost găsit fără suflare, astăzi, 19 ianuarie, la Orhei. Este vorba de un băiat de 12 ani. Cel care se face vinovat de comiterea crimei este un minor de 14 ani. Acesta și-a recunoscut vina și riscă o pedeapsă de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

Astăzi, în jurul orei 09:00, angajaţii Inspectoratului de Poliţie Orhei au fost sesizaţi despre faptul că în subsolul unei construcții nefinisate din municipiul Orhei, a fost depistat cadavrul unui tânăr cu semne de moarte violentă.


Oamenii legii au identificat și reținut persoana suspectată de comiterea omorului. Ulterior, minorul și-a recunoscut vina.


„Acesta s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 14 ani, din aceeași localitate. Acesta, împreună cu tatăl său au fost escortați la Inspectoratul de Poliție Orhei pentru a fi audiat minorul. În cadrul audierilor, băiatul și-a recunoscut fapta”, comunică oamenii legii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145, Cod Penal al RM „Omorul intenţionat săvârșit cu bună știință asupra unui minor”.

Conform legislației, persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.