(video) PAS și-a înaintat candidatul pentru alegerile în circumscripția Hîncești. Maia Sandu: Contăm pe susținerea Platformei DA

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a anunțat candidatul la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Este vorba despre fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, care va participa la alegeri în calitate de candidat apartinic. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Național Politic al PAS, care a avut loc astăzi.

Lidera PAS, Maia Sandu, a făcut apel către partidele politice de dreapta, în special către Platforma DA, să o susțină pe Olesea Stamate: „Facem un apel pentru alte partide pro-europene, în special pentru colegii din Platforma DA, să susțină acest candidat carea are șanse foarte bune și care va fi un deputat pe potriva așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova. Doamna Olesea Stamate este fost ministru al Justiției, un coleg în Guvernul pe care l-am condus, o mare luptătoare pentru reforma Justiției și pentru combaterea corupției, este specialist în drept și Parlamentul RM are nevoie de specialiști veritabili în drept. Din aceste motive, dar și din altele, considerăm că doamna Stamate este candidatiul potrivit, îi acordăm sprijin”.

Anterior, Platforma DA a anunțat că ar putea să îl înainteze pe Mihail Druță drept candidat la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești. Asta se va întâmpla, însă, doar dacă Druță va fi susținut și de alte partide de dreapta sau cel puțin de PAS.

Totodată, Partidul Unității Naționale (PUN) l-a înaintat pe Vlad Țurcanu în calitate de candidat pentru scrutinul electoral din martie, iar Dorin Chirtoacă a declarat că ar putea candida pentru funcția de deputat din partea Mișcării Politice UNIREA, formată din cinci partide (Partidul Democrația Acasă, Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Popular Românesc, Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia).


Pub