Vladimir Zelenski nu acceptă demisia premierului Alexei Goncharuk: Vă mai dau o șansă

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, nu acceptă demisia prim-ministrul Alexei Goncharuk. Liderul de la Kiev i-a mai dat o șansă șefului Cabinetului de Miniștri, dar cu anumite condiții, scrie Hromadske.ua.

Foto: AFP

Vladimir Zelenski a avut ieri o întrevedere cu premierul Alexei Goncharuk, în cadrul căreia l-a informat că îi mai oferă o șansă.

„Am primit cerea de demisie din partea dvs. în legătură cu ultimele situații conflictuale sau scandaluri. Știți care este atitudinea mea personal față de dvs și față de tânărul Guvern ... Am decis să vă mai ofer o șansă dvs și Guvernului”, i-a spus președintele ucrainean premierului

În același timp, președintele a venit cu o serie de solicitări către Cabinetul de Miniștri. În special, șeful statului a remarcat problemele legate de optimizarea activității Guvernului, acordarea unor salarii echitabile pentru miniștri și manageri de top ai companiilor de stat, demiterea miniștrilor care nu au obținut rezultate reale, precum și stabilirea unui dialog cu Parlamentul.

Ieri, prim-ministrul Ucrainei, Alexei Goncharuk, a anunțat că își dă demisia. Cererea de demisie vine după ce pe internet au fost publicate unele înregistrări audio de la o întâlnire cu Goncharuk, în care acesta ar vorbi despre abordarea „primitivă” a lui Zelenski.


Pub