Reacția lui Ion Chicu la acuzațiile unor oficiali români: Nu vrem ca relațiile bune cu România să fie afectate de interesele unor politicieni

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, declară că acuzațiile care vin în ulima perioadă din partea mai multor reprezentanți oficiali ai României ar putea avea la bază interesele electorale ale unor politicieni de peste Prut.

Foto: UNIMEDIA

„Noi avem relaţii foarte bune şi cu România, dar nu vrem ca ele să fie afectate de interesele electorale ale unor politicieni”, a declarat premierul Ion Chicu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Reacția șefului Guvernului de la Chișinău vine după ce președintele României, Klaus Iohannis a declarat, în contextul reuniunii anuale a ambasadorilor acreditați la București, că România va continua doar proiectele care sprijină direct cetățenii din Republica Moldova, atât timp cât Guvernul de la Chișinău nu arată că este determinat să își reformeze instituțiile și să urmeze un parcurs european.

Ulterior, și ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a declarat că autorităţile române vor fi foarte atente cu cine vor lucra în Republica Moldova în timpul apropiat și vor finanţa doar proiecte concrete, la nivel local.


Pub