(video) Regele Umorului, Gheorghe Urschi, înconjurat de zeci de vedete, la cei 72 de ani ai săi. Ce i-au urat oaspeții

Actorul, artistul, umoristul și regizorul Gheorghe Urschi, supranumit „regele umorului moldovenesc”, împlinește, astăzi, venerabila vârstă de 72 de ani. Mai mulți artiști au mers să îl felicite pe maestru, cu acest prilej, iar unii i-au și cântat.

Foto: captura foto

La cei 72 de ani ai săi, maestrul Gheorghe Urschi s-a pomenit înconjurat de zeci de vedete, care i-au cântat în cor „La mulți ani” și alte piese îndrăgite.

„Emoții mari, Lacrimi și Bucurie în sufletul maestrului Gheorghe Urschi! Cu Orchestra i-am cântat cu drag, ne-am emoționat și noi ca și toți cei prezenți! 72 de ani a împlinit Regele Umorului din R.Moldova!”,a scris interpretul Adrian Ursu, pe pagina sa de Facebook.

Și interpreta Aura a postat un live de la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a maestrului. La multi ani Maestrului Gheorghe Urschi & Liliana Urschi💝 REGELE Umorului va iubim mult !!!

undefinedundefined

Și Diana Rotaru, Victoria Lungu, Mariana Mihăilă, Cristina Scarlat, Tatiana Heghea, dar și multă altă lume care admiră creația maestrului a venit să îi ureze de bine lui Gheorghe Urschi.

În iunie 2011, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, printre care 4 luni la o clinică de reabilitare în Israel.

Cu o săptămână înainte de producerea incidentului, maestrul susținuse o serie de spectacole în România, iar deplasarea dincolo de Prut l-a surmenat.

Astăzi actorul nu mai urcă pe scenă.

Gheorghe Urschi s-a născut la data de 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești, RSS Moldovenească. A urmat cursuri de actorie la Școala de teatru „Boris Șciukin” din Moscova.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. El a scris câteva piese de teatru: Mezinul (1979), Vom trăi și vom vedea (1986), Testamentul (1992), Testamentul - 2 (2001), Doi cocori, două viori (2003), Și iar Chirița! și o duzină de piese pentru copii; pe unele dintre acestea le-a regizat și a jucat în ele.

Gheorghe Urschi a scris câteva volume de nuvele: Dealul fetelor (1977); Insula adolescenței (1980); Băiatul cu chitara (1981); Cazuri și necazuri (1986); Eu sar de pe fix (1995), Scrieri alese în 3 volume (2008).Primul volum al „Scrierilor alese” conține nuvele și povestiri, al doilea - piese de teatru și al treilea - scheciuri, monologuri și scenete de miniaturi. De asemenea, prin anii '70-'80 a tradus multă literatură din limba rusă: Maksim Gorki, Vampilov, Astafiev etc. A scris versuri pentru mai multe cântece și a compus câteva piese de muzică ușoară și romanțe.

De asemenea, a scris scenariile și a regizat trei filme: Cine arvonește, acela plătește (1989), Văleu, văleu, nu turna! (1991) și Fenta (2004).


Pub