Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Aprobarea Acordului de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire între Primăria Chișinău și Primăria București

   3833

Primăria capitalei informează că miercuri, 15 ianuarie, curent, Consiliul municipal Chișinău a aprobat cu majoritatea de voturi, Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999.

Documentul a fost votat în cadrul unei şedinţe comune a reprezentanților Consiliului municipal Chișinău și ai Consiliului General al municipiului București. Evenimentul a fost consemnat prin înmânarea plachetei de onoare a municipiului București reprezentanților Consiliului municipal Chișinău, în semn de recunoștință pentru acest moment istoric.

Acordul adițional de colaborare prevede continuarea implementării proiectelor bilaterale aflate în desfășurare, precum și perspectivele de fortificare a relațiilor Chișinău - București pe segmente de interes comun. Acestea vizează: schimbul de experiență și derularea unor proiecte de dezvoltare locală; promovarea reciprocă a proiectelor pe domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației, turismului etc.    

În cadrul evenimentului, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a salutat prezența la ședință a grupului de consilieri din cadrul Consiliului General al municipiului București, în frunte cu viceprimarul general, Aurelian Bădulescu.

„Este o premieră pentru Chișinău organizarea acestei ședințe comune, care demonstrează buna colaborare și prietenie dintre cele două municipalități. Vreau să aduc sincere mulțumiri pentru proiectele frumoase implementate cu succes la Chișinău, cu suportul municipiului București, precum și a României. Aveți toată deschiderea noastră că acest document, cu multe obiective pe care ni le propunem, vor fi realizate și nu există în acest sens nici un fel de bariere", a menționat Ion Ceban.

La rândul său, viceprimarul Aurelian Bădulescu, a declarat că menţinerea relaţiilor de colaborare între Chişinău şi Bucureşti se înscriu în conlucrarea tradiţională care are loc între cele două municipalității. „Este o onoare să fim astăzi la Chişinău. Pentru noi această colaborare este una fundamentală, astfel încât instituţiile noastre să poată beneficia de experienţa celor două unităţi administrative, iar proiectele pe care intenţionăm să le realizăm împreună, să aibă obiectivul şi rezultatul scontat. Ne propune să facem cât mai mult, astfel ca cetăţenii municipiului Chişinău să fie mulţumiţi ", a conchis viceprimarul de București.

Delegaţia română din care fac parte 16 consilieri ai Consiliului General al municipiului Bucureşti, în frunte cu viceprimarul general, Aurelian Bădulescu se află în perioada 14-15 ianuarie, curent într-o vizită oficială la Chișinău.