Suspendarea circulaţiei pe un tronson de drum a străzii Podul Înalt din capitală

   3112

Ca urmare a apariţiei în spațiul public a informației privind pericolul exploatării unui tronson de drum de pe strada Podul Înalt, sectorul  Ciocana, din preajma depozitului avariat (str. Uzinelor, 9), în rezultatul incendiului produs în anul 2016, Primăria municipiului Chişinău vine cu următoarele precizări.

Responsabilii din cadrul autorităţilor municipale au sesizat Inspectoratul de poliție Ciocana pentru identificarea şi atragerea la răspundere a persoanelor care au deblocat intenționat  accesul din vecinătatea edificiului respectiv, punând în pericol securitatea pietonilor și a unităților de transport care traversează zona.

Totodată, pentru a evita posibilele incidente, serviciile municipale au blocat temporar o porţiune din strada Podul Înalt, în perimetrul str. Otovasca - str. Uzinelor, iar circulaţia rutieră în zonă a fost redirecționată.

Anterior Pretura sectorului Ciocana a solicitat în repetate rânduri agentului economic privat,  să efectueze expertiza tehnică a clădirii în vederea exploatării ulterioare. Acesta din urmă s-a eschivat, argumentând că procedura este una costisitoare și nu dispune de surse financiare.

Menționăm că până la identificarea soluțiilor de securizare a zonei accesul pe tronsonul de drum va fi restricționat.