Primăria Chișinău cere tragerea la răspundere a persoanelor care au deblocat intenționat accesul de pe strada Podul Înalt, din sectorul Ciocana

acces interzis

Primăria Chișinău cere tragerea la răspundere a persoanelor care au deblocat intenționat accesul de pe strada Podul Înalt, Ciocana, din preajma depozitului avariat (str. Uzinelor, nr. 9), în rezultatul incendiului produs în anul 2016.

Astfel, Primăria municipiului Chişinău a venit cu mai multe precizări.

„Responsabilii din cadrul autorităţilor municipale au sesizat Inspectoratul de Poliție Ciocana pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care au deblocat intenționat accesul din vecinătatea edificiului respectiv, punând în pericol securitatea pietonilor și a unităților de transport care traversează zona.

Totodată, pentru a evita posibilele incidente, serviciile municipale au blocat temporar o porţiune din strada Podul Înalt, în perimetrul străzilor Otovasca și Uzinelor, iar circulaţia rutieră în zonă a fost redirecționată.

Anterior, Pretura sectorului Ciocana a solicitat în repetate rânduri agentului economic privat să efectueze expertiza tehnică a clădirii în vederea exploatării ulterioare. Acesta din urmă s-a eschivat, argumentând că procedura este una costisitoare și nu dispune de surse financiare”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Mai mult, până la identificarea soluțiilor de securizare a zonei, accesul pe tronsonul de drum va fi restricționat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente