/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

11 ani de la moartea poetului Grigore Vieru. Cei care i-au apreciat opera sunt așteptați la o slujbă de pomenire

missing
18 ianuarie 2020, ora 10:26

Astăzi se fac 11 ani de când marele poet Grigre Vieru a plecat de printre noi. La Cimitirul Central de pe strada Armenească, acolo unde scriitorul își doarme somnul de veci, va avea loc o slujbă de pomenire, la care pot participa toți cei care i-au apreciat versurile.

Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererâta, raionul Briceni. Pe 16 ianuarie 2009, marele poet a suferit un grav accident de mașină în apropiere de Dănceni, Ialoveni, în timp ce se întorcea de la un eveniment dedicat nașterii lui Mihai Eminescu. Vieru s-a aflat în stare critică la Spitalul de Urgență din capitală, unde s-a stins pe 18 ianuarie.

După moartea lui Grigore Vieru, autoritățile au decis ca un bulevard din Chișinău să îi poarte numele. Grigore Vieru are, de asemenea, un bust pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică Ștefan cel Mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram