Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.01.2020

Ministrul Ion Perju și directorul general FAO au discutat despre perspectivele de cooperare cu țara noastră

Ministrul Ion Perju și directorul general FAO au discutat despre perspectivele de cooperare cu țara noastră

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, s-a întâlnit astăzi, cu directorul general  al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Qu Dongyu. Oficialii au discutat despre suportul reprezentanței FAO în Republica Moldova, portofoliul de proiecte în domeniul agriculturii și schimbărilor climatice, domeniile prioritare de intervenție și perspectivele de cooperare ale țării noastre cu FAO. 

Ministrul Ion Perju a exprimat aprecierea și gratitudinea Guvernului Republicii Moldova  pentru rolul semnificativ al FAO atât la nivel mondial și regional și și-a exprimat speranța de a beneficia în continuare de experiența FAO pentru a aborda pe termen lung provocările cu care se confruntă sectorul agricol. De asemenea, în cadrul dialogului ministrul a confirmat disponibilitatea Guvernul țării noastre de a sprijini FAO în implementarea proiectelor finanțate de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) și Fondul Verde pentru Climă, dar și de alți donatori activi în domeniul agriculturii, în contextul obiectivelor de adaptare la schimbările climatice.

”Vă anunț că directorul general FAO a confirmat că va continua colaborarea bună cu țara noastră în vederea consolidării capacităților Guvernului în elaborarea și implementarea politicilor agricole, de dezvoltare rurală, dar și va susține implementarea proiectelor-pilot de dezvoltare a comunităților locale, digitalizarea agriculturii și de reducere a pierderilor de apă. Am discutat și agreat agenda comună  și am stabilit că următoarea întrevedere va avea loc, în luna februarie a anului curent, când vom conveni asupra propunerilor de proiecte concrete”, a precizat ministrul Ion Perju.

Republica Moldova este membru al FAO din anul 1995, iar 2014 a fost creată reprezentanța FAO în Moldova.  Prioritățile de cooperare RM și FAO sunt incluse în Programul-cadru pe țară (2016-2019) ce conține trei domenii prioritare de asistență pentru țara noastră și anume: sporirea competitivității sectorului agroalimentar; agricultura durabilă și dezvoltarea rurală; managementul durabil al resurselor naturale și managementul riscurilor dezastrelor. Programul cadru va fi extins cu aceleași priorități pentru doi ani de zile, până în 2022.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus