Şi Toyota intră în businessul cu aeromobile! Anunţă o investiţie de sute de milioane de dolari în Joby Aviation

Toyota explorează o nouă cale de zbor pentru mobilitate printr-o nouă colaborare cu Joby Aviation (Joby), o companie aerospațială fondată în 2009 care dezvoltă și comercializează aeronave complet electrice, ce sunt capabile să decoleze şi să aterizeze în poziţie verticală (eVTOL), pentru a permite oferirea de servicii de transport aerian rapid, liniștit și accesibil.

Foto: jobyaviation.com

Unitatea de transport, conform informaţiilor preliminare, va putea duce la bord până la cinci persoane (un pilot + 4 pasageri), va produce un zgomot de 100 de ori mai redus, aproape insesizabil în timpul zborului pe deasupra pământului, va putea zbura cu peste 320 de km/h şi pe o distanţă de circa 250 de km cu un singur plin de energie.

Colaborarea reflectă recunoașterea de către Toyota a potențialului pe termen lung al pieței de mobilitate aeriană urbană pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale societății, precum și poziția Joby de lider al industriei în activitatea de livrare de călătorii aeriene sigure și accesibile tuturor. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub