(video) Deputata Platformei DA, Stela Macari: Crimele din țară reflectă mai multe probleme din sistem

Deputații din Platforma DA au atras atenția asupra mai multor probleme care rezultă din ultimele cazuri de criminalitate petrecute în țară. Deputatul Vasile Năstase a numit situația „cod roșu de criminalitate”.

Foto: privesc.eu

Deputata Stela Macari a vorbit despre cazul din 11 ianuarie din Mălăieștii Vechi, raionul Criuleni, unde un bărbat a luat ostatici într-o casă și a rănit trei persoane.

„În Republica Moldova nu există o evidență clară a armelor deținute de persoanele fizice. O categorie de persoane poate foarte ușor să procure arme, intrând în categoria potențialilor criminali, amenințând securitatea cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Stela Macari.

„Agresorul, fiind în stare de ebrietate, habar nu avea ce zi calendaristică este. Acest caz reflectă și un alt flagel deosebit de grav, patima alcoolismului. Degradarea comunităților rurale, în mod special. Moldova este în topul țărilor cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor în lume și continuă să rămână cea mai săracă țară din Europa”, a mai menționat deputata.

„Guvernarea trebuie nu doar să reacționeze, ci și să prevină” aceste cazuri, a concluzionat deputata, atenționând că trebuie să se vină cu programe naționale, inclusiv pe filiera poliției.


Pub